17 Mayıs 2013 Cuma

Uykusuzluk ve dahası...


  Asya hanımcığımın bir odası var artık demiştim ya ve bazen "ben odama gitçem" diyip orada takılıyor.O kadar seviyor ki geceleri de annesini çağırıyor yanına ki annesi de bu odadan muradını alsın.
 Perdelerini aldım odasının.Ama rustik için kullanılan tarzdaymış, klasik kornişe göre perde şeysini dikmem gerek. 2 haftadır bir o odada bir bu oda da sürünüyor perdecikler.
  Hala bir yatak beğenemedik.Acaba bazamı alsaymışız , ikeadaki çocuk yatakları çok basit geldi bizim beye. Kanepede yatmaya devam.Diğer evdeki oturma odasında kullandığımız (yukardaki resim) halıyı serdik Asya'nın odaya.
  Artık bez kullanmıyor, geceleri takıyorum sadece. Yatağının üzerine hasta bakım örtülerinden sereyim dedim.Hani şu bir yüzü naylon olanlardan. Çarşafla üzerini kapatıyorum, yatar yatmaz farketiyor, "sakın anne sakın" diye geri çıkarttırıyor.Uyumadanda bezleyemiyorum. Dün gece uyutayımda öyle takayım dedim. Bensiz uyumuyor, hatta önce ben uyuyorum galiba yanında.Yine öyle oldu. Uyumuşum saat 10 a gelmeden yanında. Eşim uyandırdı 12 gibi. Kıza bezini takayım dedim.Bİrde baktım ki oo geçmiş olsun. Kanepenin süngeri Asya'nın tüm çişiyle dolmuş bile. Geç kalmışız çoktan sulamış ortalığı küçük hanım.
  Üstünü başını uyandırmadan değiştirmeye çalıştım uyku sersimi halimle. Tabiki başaramadım. Uyandı,
-"acıktım çorba iççem,karnım bak ses var" dedi.
-Anneannede varmış sabah onda içersin hadi süt ısıtalım sana dedim.
-"Damam. Bağırcam, ananee, anane dicem.çorba ver dicem hadi süt içiim" dedi.
Saat 2 ye yaklaştı. Kalktı annne diye seslendi yine uykusunda. Gittim yanına. İncir,bındık yicem dedi. Sabah ye dedim. ommaz karnım acıktı dedi. Kalktık bındık ve incir yedi.Yatağına yattı ve annecim sende gel. Seni sevioorum deyip sarıldı, öptü. Bİde bıstık yapıp yanağımdan makas aldı.


        (Asyacık da iyice oğlan çocuklarına benzemeye başladı,saçını bağlamazsak.)


 Sabah ezanı okunuyordu galiba en son kalktığımda. Anne suuu iççem diye seslendi yine. Gittim suyunu verdim.Hadi gel yanıma dat anne deyince artık fenalıklar geldi.- kızım bak ben hemen yan odadayım,burası senin odan,senin yatağın, seslenirsen hemen duyabilirimde, gidip yatağımda yatayım deyince, boynuma sarıldı anne anne diye yanı başımda seslendi. Bu haline gülüp yatağında bırakıp sonunda kendi yatağıma gittim. 2 dakika sonra elinde heryere ulaşmak için kullandığı taburesini alıp gelmiş, bizim yatağımıza çıkmaya çalışıyordu. Sonunda sabah 5 buçuk gibi Asya da bizim yatakta kesintisiz uykumu başlayabildim.7'de de mükemmel uykum tamamlanmış oldu.

Kesintisiz bir uyumaya başlasaydı  bu bebito. Ölüyorum uykusuzluktan, işyerinde hayalet gibi geziyorum,her gören hastamısın diye sorup duruyor.
 Babamız ne yapıyo bu arada diye sorarsanız, sabah uyandığında "Asya bu gece hiç uyanmadan uyudu ne güzel dimi " diye soru sorup beni çıldırtıyor...
Birde muhteşem yorumları var.

Şu pijama benzeri pantolandan almıştım. Yukarıdakinin aynısı. Evde giyip duruyordum. "Hayatım topaç gibi olmuşsun bu pantolanla" dedi yahu. Kaldırdım bir yerlere daha da giyesim gelmedi. Kesip Asya'ya tayt dikerim galiba.

3 yorum:

  1. Ah çocuklar ah ileride anlayacaklar uykunun ne kadar kıymetli birşey olduğunu :)
    onun bındık demesini seveyim ben

    YanıtlaSil
  2. Tatlı dillerini sevsinler onun,maşallah tatlı kuzuya..Çok güldüm,benim kızımda büyüsün hemen lütfeeen..

    YanıtlaSil
  3. Allah yardimcin olsun...
    Ben evdeyken bile bazen dayanamiorium sizl calisan anneler icin daha zor ..a
    Alisacak annesi ama biraz zamana ihtiyaci var demmekki

    YanıtlaSil

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar