17 Şubat 2012 Cuma

Ek gıda ve devam sütü

    Yaklaşık bir aydır Asya ek gıdalara geçiş yaptı.Herşeyden biraz yedirmeye çalışıyorum.Oda ne bulursa bayılarak yiyor.


    Kendisi minik bir elma hastası.Ne zaman elimde elma görse istiyor.Vermezsem kıpkırmızı olanadek ağlıyor.Başka şeyler için yapmıyor bunu.Ben günde 1 kilo elma olsa yiyebilirim.Kızımla birlikte bu iki kiloya çıkacak sanırım.:))
   Yemek yeme sevdasına emmeyi bırakmaya başladı küçük hanım.Ancak uykuluyken emzirebiliyorum.Diğer zamanlarda ayaklarını diriyor,kafasını ağlayarak geri çeviriyor.Halbuki önce emzirecek sonrada yetmeyen yerde ek gıdalarla tavkive etmeye çalışacaktım.En az 1 yaşına kadar emzirirdim oh ne güzel diyordum.Ama emmiyorki inatçı keçi.
    Bebekler altı aydan sonra günde 500ml anne sütü veya devam sütü almalı diyorlar hep.Çareyi devam sütü kullanmakta buldumGeceleri emziriyorum.Birde sabah uyanır uyanmaz.Gün içinde de devam sütünü anneme yemeklerininin içine katmasını söylüyorum.(Dersaneye devam ettiğim için 1 den 6 ya kadar annem bakıyor.)
   Devam sütü olarak BEBELAC kullanıyorum.Aslında devam sütü bu kadar gerekli  diye de düşünüp duruyorum.Ya gereksizse ve ben boşu boşuna kızıma kimyasal içerikli gıdalar veriyorsam.İçim içimi yiyor.




Devam sütümüz.Gündüz veriyorum.












Gece uyandığında emziriyorum.Ama hala ağlıyor doymuyorsa kalkıp sütlü tahıllı gece öğününü hazırlıyorumçBiboron için sulu hazırlanıyor.İstenirse muhallebi kıvanda da hazırlanabiliyormuş.Gece gece muhallebi yedirirsem uykusu açılır.Biberon daha kullanışlı.













Gündüzleri arada muhallebi kıvamında besinler de tüketiyor.Denemek için Arı sütlü sebzeli kaşık maması aldım.Çok beğenerek yedi.












HeroBaby Elmalı pirinç unu.Bunu da 4 güne bir öğlenleri tüketiyor.









Bizim kullandığımız bebek mamaları bunlar.Umarım yanlış birşeyler yapmıyorumdur.Emerken hiç böyle dertlerimiz yoktu.Ek gıda zor bir süreçmiş.

8 yorum:

  1. Bebek bakımı konusunda maalesef hiçbir bilgim yok ama Minik Asya'nın ekmekli fotoğrafını görünce dayanamadım, maaşallah diyeyim dedim, blogunun bir köşesine minik bir nazarlık ekle bence ;))) sevgilerimle Zeynep'im :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tatlısın Maya:))Nazarlığı düşüneyim bi.

      Sil
  2. merhbalar ..minik asyayla benim oğlum arasında tam 1 ay var .. oyuzden biz sizden bir ay önce başladık ek gıda olayına.. bende oğlumu gündüzleri çok ağladığında yada uykuya dalmadan önce emzirebiliorum ... tabi birde geceleri .. ama o kullandığın hiç bir ürünü kullanmadım ... açıkçası çokda onaylamıorum .. zaten asya resme bakılırsa kilosuyla çok sağlıklı görünüyor (maaşallah) gündüzleri ewde ne yemek varsa (tarhana çorbası,yayla çorbası, ezogelin,mercimek ....,kapuska ,pırasa...bide meyvaları rendeliorum ,her yemeğin yanında ev yapımı yoğurt) yediriyorum.
    sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın verdiğin bilgiler için.Pirinç unlu muhallebileri vermemeye karar verdim.Asya da günlük ne yemek pişerse yiyor.Yemekleri tuzsuz hazırlıyoruz sırf oda yiyebilsin diye.Ama devam sütünde kararsızım hala.:((

      Sil
  3. Henüz bilgi sahibi değilim ama yazmadanda edemeyeceğim, Ekmek yemesini yerim ben onun Allah bağışlasın ya, hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım.İnşallah sizde ilerde mutlu beraberliğiniz evliliğe dönüştüğünde hayırlısıyla bir bebek sahibi olursunuz.

      Sil
  4. Evet canım. Ek gıdaya geçince işler zorlaşıyor. Ama şanslısın. Yemek yemeyi sevecek ufaklık :) Afferin ona. Afiyet bal olsun :)

    YanıtlaSil
  5. :)Şanslıyız şimdilik.umarım huy değiştirmez.Elinden yemeği alırsak veya kaşığı birazcık geç ağızına götürürsek kıyametleri koparıyor.

    YanıtlaSil

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar