17 Ekim 2011 Pazartesi

Hastalık ve Hastane


   Kuzucuk 3ayını doldurdu.4. aydan iki haftasını tüketti bile.Hala saçları çok seyek.Kaşları yeni yeni belirginleşiyor.Zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki omzumda uyuyakalan minicik varlık şimdi kollarımı ağrıtıyor.Kilosu 7 kg 300gr civarlarında.Boyunu ölçmedi doktor.Çünkü henüz düzenli bir doktorumuz yok.Nereyi bulusak gidiyoruz.Arayıştayız doktor için.
  Tavsiye üzerine gittiğim aile sağlık merkezindeki çocuk uzmanı sayesinde 13 eylül perşembe gününü panik içinde geçirdim. Asya 2 haftadır kusuyordu.çoğunluklada fışkırır tarzda.Doktora bunu belirttim.İdrar tahilli istedi.Yaklaşık 4 saat sonunda zorda olsa minikten idrar örneği alabildim.Ne zormuş bebeklere torba takmak.Tahlil sonuçları hemen çıktı.Doktor sonuca bakınca durum çok vahim.Ben buna bakamam idrar kültürü , ultrasyon çekimi filan gerekiyor diye telaşla anlatmaya başladı.
  Allahım ne oluyor dedim.Böbreklerinde bile sorun olabilirmiş miş miş mişş die kulaklarımda uğulduyor her söylediği.Apar topar eşimi aradım.Ertesi günü mutlaka bir hastaneye gitmemiz gerektiğini söyleyip ağlayarak doktorun söylediklerini aktardım.Doktor gata'nın bu konuda iyi olduğunu direk olarak nefrolojiye gitmemizi durumun çok acil olduğunu söyledi.
  Ertesi sabah erkenden  çıktık yola.Çocuk bölümünün nefrolojisinden randevu aldık.Oda ne toplantıdalarmış.11'e kadar onları bekledik.Nefroloji uzmanı önceki yaptırdığımız tahlile bile bakmadan genel polikilniğe gönderdi.Boşuna bekledik onca saat.Genel poliklinikte idrar tahlili istedi.Öğlen 3 e kadar bizim kızın idrarını bekledik.Niye bu zamanlarda nazlanı bebekler.Hergün 5 posta yapan kız yapmadı birtürlü.Biz aklımızdan türlü senaryolar geçiriyoruz.Çünkü eşimin akrabalarından böbrek sorunu yaşayan birçok kişi var.Neyse sonuç temiz çıktı.Bir de kandan bakalım dedi doktor.Saatte 4ü geçiyor.Mesai bitecek.Acele kan aldırdık.Bu durumlrda acil servis için kan istiyolar deyince daha çabuk çıkıyor sonuçlar.Allahtan onu akıl ettik.Bebişin tombik kollarından zarzor damar buldular.3 tüp kan aldılar.Acil serviste sonuçları aldık.
  Ve sonuç şükürler olsun herşey temiz.GÜzel bir perşembe gününü zindana çeviren olmayan birşeyi ta böbrek yetmezliği ihtimaline kadar götüren doktor yanılmıştı.Nasıl sevindik.Her doktora gitmemek düzenli bir kontrol yaptırmak şart oldu.Var mıdır ki şöyle iyi bir çocuk doktoru Ankara da.Hem ilgili hem de uygun muayene ücreti olan.

   İçimiz rahatlayınca kendimizi alışverişe verdik.Bebişe mevsimlik birşeyler aldık.Mutlu mesut bol dedeli anneanneli abanneli bir haftasonu geçirdik.

3 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun kuzucuğa... ankaralı değilim maalesef. İnşallah iyi bir doktor bulursun. Bu iş zor.,

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun cnm,insan bebeği hasta olunca o kadar üzülüyor ki seni anlıyorum,çok şükür bişey çıkmamış,bende istanbuldayım dr tavsiyesinde bulunamıcam, inş. iyi bir dr bulursunuz...

    YanıtlaSil
  3. Ahu-çok teşekkür ederim.Önemli birşeyimiz yokmuş şükür.
    Pastagüvercini -Allah bebişlere çaresiz hastalıklar vermesin.Kuzucuklara kıyamıyorum hiç.

    YanıtlaSil

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar