8 Ocak 2013 Salı

Kurabiye


Canımız atıştırmalık çekti.Ama eve abur cubur , bisküvi almıyoruz ki biz .İş başa düştü. Blogları dolaşırken yoğurtlu kurabiyeyi görmüştüm.Yanında da bir beze tarifi denemek istedim.
   Türk kahveli beze.  Yumurtaları kırıp beyazlarını çırpmaya başladım .Her şey yolundaydı .Güzelce kabarmış bembeyaz olmuştu.Sanırım şekeri ve kahveyi koyunca fazla karıştırmışım.Pişirirken söndüler.Onu öyle yedik.Tadı harikaydı yinede. Tekrar denemek gerek bezeyi.
   Bezeden kalan 2 yumurta sarısını yoğurtlu kurabiyeye ekledim.Tarifte 1 yumurta sarısı diyordu ama ziyan etmek istemedim kalanları.Yine tariften farklı olarak iki portakal rendeledim ,içinede çeyrek portakalın suyunu sıktım.

   Asya oyun hamurunu her çıkardığımda yemeye çalıştığı için bari gerçek hamurla oynasın istediği kadarda yiyebilir diye salonda şekil verdik birlikte.


İkinci tepsiyi piştikten sonra içini çeksin diye fırında bıraktım.Sonuç hakkaten çekmişler için.İçin için yanmışlar mubarekler.Sert kıtır kıtır olmuşlar.Altlarındaki çok yanık yeri kazıyıp yedim ama ben.Çok da güzeldiler.
Tariften farklı olarak yumurta aklarını beze için kullandığımdan üzerlerine hiç birşey süremedim.Toz şekerde yok üzerlerinde.
Kararında pişmiş kurabiye ile çok bronzlaşmış olanlar...:)
Pazar günü yapmıştık.Akşamda çaya annemler geldi.2 ocak olan doğum günüm kutlamaya.çayın yanında değişiklik oldu.

Not: kendimce kurabiyelerin artistik fotolarını çektim.fotoğraf denemeleri yapmaktayım şu sıralar her nekadar beceremesemde.)

7 yorum:

  1. oohhh ellerinize sağlık mis kokmuştur bütün ev. ikinci tepsi gerçekten içni çekmiş ağlıyor :) olsun olur böyle kazalar. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun.Anne kurabiyesi gibisi yoktur.azcık yanık bile olsa.

      Sil
  2. Yeni yaşın kutlu olsun
    Kurabiye ve beze bir kere daha denenecek sanırım :)
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler .kurabiye tam not aldı da beze biraz zor galiba.

      Sil
  3. o minik eller pasta mı yapıyormuş öyle... sevsinler

    YanıtlaSil
  4. canım benım o kadar lexız olmustur kı yumıgın ellerınden ne goruntusu ne tadı..o yumık eller gırınce ıse lezzet damaklarda kalır emınım

    YanıtlaSil

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar