10 Mayıs 2012 Perşembe

10.05.2012

Asya 10 ayını dolduralı iki gün oldu bile.Hızla büyüdü minnoş.Tvde veya çevremde yeni doğmuş bir iki aylık bebek görsem bizim Asya'da mı minicikti böyle diyorum.Nedense gözüme hep büyük geliyordu.


  Dün gece uyutmak için yanına gititğimde tombul tombul kolları,yumuk yumuk elleri öyle küçük geldi ki gözüme.Sıkıca sarıldım,kollarımda uyusun istedim.Zaman böyle akıp giderken nasıl büyüdüğünü anlamadan genç kız olacak diye geçirdim içimden.Ve ozaman kucağıma sığamayacak.Başı omzumda,bacakları kollarımda olmayacak,yumuşacık,pamuk gibi sarılamayacağım,belki o da istemeyecek sarılmayı artık.En iyisi mi şimdiden her fırsatta sarılıp öpmeli,koklamalı.

 Biraz da Asya'nın gelişiminden bahsedelim.İki hafta önce pişik için kontrole gittiğimizde 10.200 kilo,74 cm gelmişti.Hareketleri arttıkça kilo vermeye başlıyor.Eski hantallığı kalmadı.Zeynep Asya burnun nerdeymiş deyince burnunu kıvrıştırıyor,gözlerini kırpıştııyor.Eline geçeni atti yapıyor.Mama sandalyesinin tepesinden aşağı gönderiyor.En sevdiği yiyecek peçeteler.Parça pinçik etsin peçeteleri biz de dokunmayalım,dünyalar onun oluyor.
  Kitap ve gazeteyi çok seviyor.Sayfalarını çevirmeye bayılıyor.Minicik bir resim bile olsa parmağıyla gösterip birşeyler söylüyor.
Bana hala hiç birşey söylemiyor,babasını görünce babba demeye başlıyor.Bilinçli olarak mama diyor yiyeceklere.Çok sevdiği biri olursa abba diyor o kişiye.
 Yabancıları yadırgıyor.Dedemi gördü ilk defa.Sakalını görünce korktu ve gitmiyor ona.Eski işyerime gitmiştik Asya ile.Patronumuzu görünce başladı ağlamaya.Kimseye öyle yapmamıştı.Sesini bile duysa korktu saklandı.Hatta o gece ağlayarak uyandı ve zor uyudu.Rüyasına girdi heralde.Halbuki çok sevimli bir adamdı patronumuz.
 Gündüz uykumuz çok azaldı.1 er saatten iki kere uyuyor.Akşam 9 gibi geceb uykusuna başlıyor,sabah 6 gibi tamamen uyanıyor.
 Emeklemeyi yeni öğreniyor.Kollarından güç alarak bacaklarını çekiyor.kanepede ayakta sıralıyor.İki elini birden tutmazsak sinirleniyor,kımıldamıyor.Dışarıya bayılıyor.Eve girmesin de kapı balkon,park hiç farketmez açık havada dursun.Gideninde peşine ağlıyor benide götür diye.Her sabah babasını uğurlardık peşinden ağlıyor diye Asya'yı odada bırakıyoruz babasını işe gönderirken.
Ve gün geçtikçe daha da sevimli oluyor.ama hala kıza benzetemiyorum kendisini.Geçen gün babası erkek olsaydı yakşıklı olurmuş haa dedi.:)
   Annesi ve babası olarak her hareketine bayılıyoruz,yaptığı herşey bize olağanüstü geliyor.Bir anne çocuğunu anlata anlata bitiremiyormuş,bunu da öğreniyorum artık.(önceleri sinir olurdum,hep çocuklarından bahsedenlere)Ama şimdi herşey Zeynep Asya ya çıkıyor bizde.İki varsın birtanem,güneşim, pamuğum.

6 yorum:

  1. ya annesi ne demek kıza benzetemiyorum.. bakınız bir önceki postta.. tokası bile var fıstığımın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) benziyor artık benziyor,teyzesi sağolasın.öpüyoruz Dila'yı da.

      Sil
  2. kızlar nasılda babaya düşkün oluyo :))) benim oğlum bana yapışık kimseye gitmio :(
    buarada maaşallah zeynep asyaya son karede çoook çook şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum olsa oda bana mı düşkün olurdu dersin.bakalım biraz daha büyüsün ne olacak sonumuz.

      Sil
  3. ayy maşallah ne kadar çabuk büyüyorlar değil mi allah nazarlardan korusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göz açık kapayıncaya kadar büyüyorlar.teşekkürler.

      Sil

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar