14 Eylül 2014 Pazar

Asya'nın Mutfağı

Zeynep Asya kardeşini çok iyi karşıladı. Bizi hiç üzmedi. Buna gören ve izinde olan babası mutfak yapmaya karar verdi. Yaşı itibariyle yemekler yapıp, çay kahve getirip duruyordu bize.Zaten babası bir dediğini iki etmiyor prensesin. Geçen gün birlikte markete gittiler. Asya gözünün gördüğü ne varsa istemiş babası da hiç ikiletmeden hepsini almış.

Neyse baba izne çıkınca önceden biriktirdiğimiz kartonları yığdı önüne. Evdeki yapışkanlı kağıtları ,ıvırları zıvırları çıkardı. kağıtlar yetmeyince yenilerini aldı. Tezgah beyaz olsun diye beyaz kağıt aradı.

Dolap kapaklarını özenle kapladı. Buzdolabı bile yaptı.
Asya da heyecanla bekledi nasıl olacak diye. Ama bi poz bile vermedi huysuz böcük.

Özenli bir çalışma sonucunda mutfağımız bir iki eksiklede olsa tamamlandı.



Şimdi sırada tezgahın altına, dolapların arasında boş kalan yere örtü dikmek var. O işde bana ait. Küçük adam izin verirse kızma aşçı şapkası ve mutfak önlüğüde dikilecekler sırasında bekliyor.
Çoktan oynamaya başladı bile. Bize çok güzel kekler, pastalar yapıyor. köfte, makarna, çorba, menüde ne istersek mevcut. çay , kahvede olmazsa olmaz ikramlardan. Asya'nın mutfağına davetlisiniz efendim.


  Ahh ahh bizde çocuk olmuştuk efenim bize böyle yapılmıyordu. Kıskanıyomuyum yooo ( ..;))tamam belki biraz.Şimdiki çocuklar çok şanslı bizim Asya iki kat şanslı. Hem becerikli hemde onu çok seven bir babaya sahip.

Babası da nasıl sevmesin sevgi böceği kızını. Kreşine ahşap bir mutfak getirip koymuşlar. Akşam eşim alırken sormuş Asya'ya kreşteki mutfak çok güzel ondan mı alsak diye.
Bizim çok bilmiş Asya
- Hayır babacığım benim evde mutfağım var ya o daha güzel. Hem sen bana buzdolabı da yaptın kreştekin de buzdolabı yok. demiş.
 Tabi eşimde çok gururlanmış bu tepki karşısında. Kıymet bilir kızım almış yine babasının gönlünü...

1 yorum:

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar