20 Haziran 2012 Çarşamba

Şanlıurfa


Geçen hafta bu zamanlar Ankara'ya dönüş yolundaydık.Kısa bir güneydoğu turu yapıp geldik.Çok güzeldi ama çok kısa ve yorucuydu.3 günde birde 11 aylık bebekle Şanlıurfa,Mardin,Batman ve Diyarbakır ne kadar gezilebilirse o kadar gezmeye çalıştık.
   Asya yolda hiç tahmin etmedğim kadar rahattı.kendi kendine oyunlar oynadı,suyunu,mamasını içti mışıl mışıl uyudu.
  Şanlıurfa taraflarına giderken Adana yolunu kullandık.Kayseri üzerinden gidiş daha kısaymış ama yollar çok bozukmuş.Ama Adana'da otoban var.Yollar kayıp gidiyor ,otoban bittiğinde normal yollar da öyle güzel ki.Mardin ,Diyarbakır,Batman her taraf çok düzgün yollara sahipti.Devlet sürekli bu taraflara çalışmış galiba dedik.Ankara da bile böyle güzel yollar yoktu.
  Adana yolundan giderken bu kaktüs ailesinden olan bitkiyi gördük.Aleo vera sandım uzaktan,nasıl heyecanlandım.Evimdede var ama o minicik hiç böyle devasa görmemiştim.Ama yakınına gidince aleo vera olmadığını gördüm.Koluma ,elime boşuna dikenleri battı.Merak kediyi öldürürmüş işte:)
İk durağımız Şanlıurfa ,balıklı göldü.Öyle sıcaktı ki nefes almakta zorlanıyorduk diyebilirim.Hz. İbrahim'in mekanını gezdik.Balıklara yem attık.


Kuzucuk huzurlu huzurlu dolaştı bizimle.Yaz sezonunuda iyice açtı.ankara da hala kilotlu çorap giydiriyordum çünkü.Urfa'da çıplak ayakla dolandı durdu.Ve ben...Yöresel kıyafeti giyipde Balıklıgöl hatırası çektirmeden olmazdı.Eksik kalmayayım dimi..:)
  Şimdilik bu kadar.,hala kendimi toparlayabilmiş değilim.Gelir gelmez kpssnin yorucu temposuna girdim.Devamı gelecek daha Hz. Eyüp türbesi,Mardin,Batman var...

9 yorum:

  1. süper bir gezi olmuş.. bende çok istiyorum oraları görmeyi.. bakalım kısmet..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel yerler umarım gidersiniz sizde birgün.

      Sil
  2. birkaç sene önce eşimle gezmiştik oraları,bebekle nasıl olurdu bilmem.özellikle de urfanın sıcağı tam beterdi.otelde klima çalışmadan uyumak mümkün değildi.çok güzel bir gezi olmuş ne mutlu size:)Asya kız da üzmemiş anne babasını:))kpss için kolaylıklar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler güzel dileklerin için.bizim arabamızın kliması bozulmuştu.Asya rahatsız olmasın diye pencereleride o kadar az açıyorduk ki.haşlama olmuştuk gidene kadar.:)

      Sil
  3. acaba hangi mevsim uygundur oralara gitmek için??? asyayla büyük cesaret olmuş sizin için :)gerçi ayak uydurmuş size :)
    yörsel kıyafetli foto çekilmek çok hoş... devamını beklioruz .. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. canım bence en geç mayıs gibi gidilmeli eğer çocukla gidiliyorsa.Veya eylül,ekim gibi.çünkü o kadar sıcakki gezmek bile istemiyor insan sıcaktan.Biz kardeşimin mezuniyet töreni sebebiyle gittik.mezuniyet bahane gezmek şahane oldu ama.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel yerler...
    daha çok fotoğraf olsaydı keşke:)

    YanıtlaSil
  6. masalah asyacıga hıc uzmemıs sızı ne guzel... urdafa bayılmıstım bende boyle guzellık yok hele sırav gecelerı ah ah :((

    YanıtlaSil

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar