20 Haziran 2012 Çarşamba

Şanlıurfa


Geçen hafta bu zamanlar Ankara'ya dönüş yolundaydık.Kısa bir güneydoğu turu yapıp geldik.Çok güzeldi ama çok kısa ve yorucuydu.3 günde birde 11 aylık bebekle Şanlıurfa,Mardin,Batman ve Diyarbakır ne kadar gezilebilirse o kadar gezmeye çalıştık.
   Asya yolda hiç tahmin etmedğim kadar rahattı.kendi kendine oyunlar oynadı,suyunu,mamasını içti mışıl mışıl uyudu.
  Şanlıurfa taraflarına giderken Adana yolunu kullandık.Kayseri üzerinden gidiş daha kısaymış ama yollar çok bozukmuş.Ama Adana'da otoban var.Yollar kayıp gidiyor ,otoban bittiğinde normal yollar da öyle güzel ki.Mardin ,Diyarbakır,Batman her taraf çok düzgün yollara sahipti.Devlet sürekli bu taraflara çalışmış galiba dedik.Ankara da bile böyle güzel yollar yoktu.
  Adana yolundan giderken bu kaktüs ailesinden olan bitkiyi gördük.Aleo vera sandım uzaktan,nasıl heyecanlandım.Evimdede var ama o minicik hiç böyle devasa görmemiştim.Ama yakınına gidince aleo vera olmadığını gördüm.Koluma ,elime boşuna dikenleri battı.Merak kediyi öldürürmüş işte:)
İk durağımız Şanlıurfa ,balıklı göldü.Öyle sıcaktı ki nefes almakta zorlanıyorduk diyebilirim.Hz. İbrahim'in mekanını gezdik.Balıklara yem attık.


Kuzucuk huzurlu huzurlu dolaştı bizimle.Yaz sezonunuda iyice açtı.ankara da hala kilotlu çorap giydiriyordum çünkü.Urfa'da çıplak ayakla dolandı durdu.Ve ben...Yöresel kıyafeti giyipde Balıklıgöl hatırası çektirmeden olmazdı.Eksik kalmayayım dimi..:)
  Şimdilik bu kadar.,hala kendimi toparlayabilmiş değilim.Gelir gelmez kpssnin yorucu temposuna girdim.Devamı gelecek daha Hz. Eyüp türbesi,Mardin,Batman var...

5 Haziran 2012 Salı

Etek zamanı


Asya ayaklandı.Henüz kendi başına yürüyemese de en sevdiği aktivite ayakta durmak şu sıralar.

Elbiseler,etekler daha bir yakışıyor kendisine.Ağzından da artık  anne kelimesi  hiç eksik olmuyor.:)
Her gördüğü yazılı şeyi mutlaka okumak istiyor.Değişik değişik sesler çıkararak sayfalarını çevirmeye bayılıyor şu sıralar.

Blog Listem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Popüler Yayınlar